ISO/IEC 27002:2005

مواصفة قياسية دولية   إصدار سابق · اعتمدت بتاريخ ١٥ يونيو ٢٠٠٥

Information technology — Security techniques — Code of practice for information security management

ملفات الوثيقة ISO/IEC 27002:2005

الإنجليزية 115 صفحات
إصدار سابق
29.59 BHD

مجال الوثيقة ISO/IEC 27002:2005

ISO/IEC 27002:2005 comprises ISO/IEC 17799:2005 and ISO/IEC 17799:2005/Cor.1:2007. Its technical content is identical to that of ISO/IEC 17799:2005. ISO/IEC 17799:2005/Cor.1:2007 changes the reference number of the standard from 17799 to 27002.

ISO/IEC 27002:2005 establishes guidelines and general principles for initiating, implementing, maintaining, and improving information security management in an organization. The objectives outlined provide general guidance on the commonly accepted goals of information security management. ISO/IEC 27002:2005 contains best practices of control objectives and controls in the following areas of information security management:

  • security policy;
  • organization of information security;
  • asset management;
  • human resources security;
  • physical and environmental security;
  • communications and operations management;
  • access control;
  • information systems acquisition, development and maintenance;
  • information security incident management;
  • business continuity management;
  • compliance.

The control objectives and controls in ISO/IEC 27002:2005 are intended to be implemented to meet the requirements identified by a risk assessment. ISO/IEC 27002:2005 is intended as a common basis and practical guideline for developing organizational security standards and effective security management practices, and to help build confidence in inter-organizational activities.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

GSO 2810:2025
 
لائحة فنية خليجية
الإفصاح عن مسببات حساسية الطعام ضمن بطاقات المواد الغذائية المعبأة
GSO 1991:2025
 
لائحة فنية خليجية
الـمـوز
GSO 1754-1:2025
 
لائحة فنية خليجية
الزيوت النباتية المعدة للطعام -الجزء 1
GSO 2094:2025
 
لائحة فنية خليجية
جبنة أمينتال