ISO 11274:2019

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢١ سبتمبر ٢٠١٩

Soil quality — Determination of the water-retention characteristic — Laboratory methods

ملفات الوثيقة ISO 11274:2019

الإنجليزية 23 صفحات
الإصدار الحالي
61.7 BHD

مجال الوثيقة ISO 11274:2019

This document specifies laboratory methods for determination of the soil water-retention characteristic.

This document applies only to measurements of the drying or desorption curve.

Four methods are described to cover the complete range of soil water pressures as follows:

a) method using sand, kaolin or ceramic suction tables for determination of matric pressures from 0 kPa to −50 kPa;

b) method using a porous plate and burette apparatus for determination of matric pressures from 0 kPa to −20 kPa;

c) method using a pressurized gas and a pressure plate extractor for determination of matric pressures from −5 kPa to −1 500 kPa;

d) method using a pressurized gas and pressure membrane cells for determination of matric pressures from −33 kPa to −1 500 kPa.

Guidelines are given to select the most suitable method in a particular case.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)