ISO 56000:2020

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي

Innovation management — Fundamentals and vocabulary

المجال

1.1 This document provides the vocabulary, fundamental concepts and principles of innovation management and its systematic implementation. It is applicable to:

a) organizations implementing an innovation management system or performing innovation management assessments;

b) organizations that need to improve their ability to effectively manage innovation activities;

c) users, customers and other relevant interested parties (e.g. suppliers, partners, funding organizations, investors, universities and public authorities) seeking confidence in the innovation capabilities of an organization;

d) organizations and interested parties seeking to improve communication through a common understanding of the vocabulary used in innovation management;

e) providers of training in, assessment of, or consultancy for, innovation management and innovation management systems;

f) developers of innovation management and related standards.

1.2 This document is intended to be applicable to:

a) all types of organizations, regardless of type, sector, maturity-level or size;

b) all types of innovations, e.g. product, service, process, model and method, ranging from incremental to radical;

c) all types of approaches, e.g. internal and open innovation, user-, market-, technology- and design-driven innovation activities.

This document specifies the terms and definitions applicable to all innovation management and innovation management system standards developed by ISO/TC 279.

إعداد
18 فبراير 2020
الدراسات والتطوير
*تشمل إدارة المشاريع ، تحليل القيمة ، الخ
إدارة الشركات وتنظيمها بصفة عامة
*تشمل الجوانب القانونية وتحمل المسئولية في الإدارة

الملفات

الإنجليزية 37 صفحات
الإصدار الحالي
62.38 BHD
 

الأكثر مبيعاً

GSO 9:2013
 
لائحة فنية خليجية
بطاقات المواد الغذائية المعبأة
BH GSO 9:2015
GSO 9:2013 
لائحة فنية بحرينية
بطاقات المواد الغذائية المعبأة
GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية

اعتمدت مؤخراً

ISO 24319:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Ships and marine technology — Design and test requirements for small steel hatches using electrical trace heating
ISO 23218-1:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Industrial automation systems and integration — Numerical control systems for machine tools — Part 1: Requirements for numerical control systems
ISO 20054:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Plain bearings — Bearings containing dispersed solid lubricants
ISO 21869:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Rubber compounding ingredients — Magnesium oxide — Methods of test