ISO/IEC 18013-3:2017

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٤ أبريل ٢٠١٧

Information technology — Personal identification — ISO-compliant driving licence — Part 3: Access control, authentication and integrity validation

ملفات الوثيقة ISO/IEC 18013-3:2017

الإنجليزية 80 صفحات
الإصدار الحالي
81.82 BHD

مجال الوثيقة ISO/IEC 18013-3:2017

ISO/IEC 18013 establishes guidelines for the design format and data content of an ISO-compliant driving licence (IDL) with regard to human-readable features (ISO/IEC 18013‑1), machine-readable technologies (ISO/IEC 18013‑2), and access control, authentication and integrity validation (ISO/IEC 18013‑3). It creates a common basis for international use and mutual recognition of the IDL without impeding individual countries/states to apply their privacy rules and national/community/regional motor vehicle authorities in taking care of their specific needs.

ISO 18013-3:2017

- is based on the machine-readable data content specified in ISO/IEC 18013‑2;

- specifies mechanisms and rules available to issuing authorities (IAs) for:

  • - access control (i.e. limiting access to the machine-readable data recorded on the IDL),
  • - document authentication (i.e. confirming that the document was issued by the claimed IA), and
  • - data integrity validation (i.e. confirming that the data has not been changed since issuing).

ISO 1813-3:2017 does not address issues related to the subsequent use of data obtained from the IDL, e.g. privacy issues.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph