ISO 16000-42:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٥ أغسطس ٢٠٢٣

Indoor air — Part 42: Measurement of the particle number concentration by condensation particle counters

ملفات الوثيقة ISO 16000-42:2023

الإنجليزية 34 صفحات
الإصدار الحالي
63.73 BHD

مجال الوثيقة ISO 16000-42:2023

This document specifies the measurement methods and strategies for determining the total number of airborne particles per unit volume of air indoor, using a condensation particle counter (CPC) for particles approximately between 10 nm to 3 µm.

NOTE      As the particle number concentration is usually dominated by the ultrafine particle (UFP) fraction, the obtained result can be used as an approximation of the UFP concentration.

Quality assurance, determination of the measurement uncertainty and minimal reporting information are also discussed in this document.

This document is applicable to indoor environments as specified in ISO 16000-1.

This document does not address the determination of bioaerosols or the chemical characterization of particles. Nevertheless, some bioaerosols can be detected by the CPC and then contribute to the measured count of particles.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph