ISO 14071:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٩ أكتوبر ٢٠٢٤

Environmental management — Life cycle assessment — Critical review processes and reviewer competencies

ملفات الوثيقة ISO 14071:2024

الإنجليزية 11 صفحات
الإصدار الحالي
26.82 BHD

مجال الوثيقة ISO 14071:2024

This document specifies requirements and gives guidance for conducting a critical review of any type of life cycle assessment (LCA) study and the competencies required for the review. It provides additional requirements and guidance to ISO 14040 and ISO 14044.

This document provides:

     details of a critical review process, including clarification with regard to ISO 14044;

     guidance to deliver the required critical review process, linked to the goal of the LCA and its intended use;

     content and deliverables of the critical review process;

     guidance to improve the consistency, transparency, efficiency and credibility of the critical review process;

     the required competencies for the reviewer(s) (internal, external and panel member);

     the required competencies to be represented by the panel as a whole.

This document can be applicable to other standards that require independent review of LCA-based procedures and information (e.g. ISO 14045, ISO 14046, ISO 14025, ISO 14067), and can be adapted to the specific fields of application. Other reference standards can be included in the critical review process.

This document does not apply to

a)       critical reviews performed prior to its publication, and

b)       the applications of LCA (as illustrated in ISO 14040:2006, Figure 1).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph