ISO 11036:2020

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
اعتمدت بتاريخ  29 مايو 2020

Sensory analysis — Methodology — Texture profile

ملفات الوثيقة ISO 11036:2020

null صفحات
الإصدار الحالي

مجال الوثيقة ISO 11036:2020

This document specifies a method for developing a texture profile of food products (solids, semi-solids, liquids) or non-food products (e.g. cosmetics).

This method is one approach to sensory texture profile analysis and other methods exist. This method describes various steps in the process of establishing a complete description of the textural attributes of a product.

This method is applicable to:

— screening and training assessors;

— orientating assessors through the development of definitions and evaluation techniques for textural characteristics;

— characterizing the textural attributes of a product in order to establish its standard profile and to discern any later changes;

— improving old products and developing new products;

— studying various factors that can affect the textural attributes of a product, e.g. changes in process, time, temperature, ingredients, packaging or shelf-life, and storage conditions;

— comparing a product with another similar product to determine the nature and intensity of textural differences;

— correlating sensory and instrumental and/or physical measurements.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-1:2015
GSO 150-1:2013 
لائحة فنية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية
GSO 150-1:2013
 
لائحة فنية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

ISO 15500-13:2023
 
مواصفة قياسية دولية
Road vehicles — Compressed natural gas (CNG) fuel system components — Part 13: Pressure relief device (PRD)
ISO/TS 11007-2:2023
 
مواصفة قياسية دولية
Petroleum products and lubricants — Determination of rust-prevention characteristics of lubricating greases — Part 2: Method with water wash-out
ISO 13583-2:2023
 
مواصفة قياسية دولية
Centrifugally cast steel and alloy products — Part 2: Heat-resistant materials
ISO 7784-1:2023
 
مواصفة قياسية دولية
Paints and varnishes — Determination of resistance to abrasion — Part 1: Method with abrasive-paper covered wheels and rotating test specimen