ISO 13496:2021

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي

Meat and meat products — Detection and determination of colouring agents

المجال

This document specifies a detection method using thin-layer chromatography and a determination method using high performance liquid chromatography (HPLC) for synthetic colouring agents in meat and meat products.
This document specifies the HPLC method as the reference method.
This document is applicable to meat and meat products, including livestock and poultry products.
The method using thin-layer chromatography can detect the following colouring agents: Tartrazine, Patent Blue V, Quinoline Yellow, Indigotine, Sunset Yellow FCF, Brilliant Black PN, Amaranth, Black 7984, Ponceau 4R, Fast Green FCF, Erythrosine, Blue VRS.
Synonyms and identity numbers of these colouring agents are listed in Annex A. The plant colours and plant extracts which have been observed not to interfere with this method are listed in B.1. Natural colours which in some cases have been shown to interfere with this method are listed in B.2.
The method using HPLC can detect the following colouring agents: Tartrazine, Allura Red AC, Amaranth, Brilliant Blue FCF, Ponceau 4R, New Red, Sunset Yellow FCF, Carmoisine, Erythrosine, Indigotine.
Chromatograms of these standard reference colours are shown in Annex D.

إعداد
12 أغسطس 2021

الملفات

null صفحات
الإصدار الحالي
null null
 

المواصفات ذات العلاقة

revises
ISO 13496:2000
 
إصدار سابق
مواصفة قياسية دولية
Meat and meat products — Detection of colouring agents — Method using thin-layer chromatography

الأكثر مبيعاً

GSO 9:2013
 
لائحة فنية خليجية
بطاقات المواد الغذائية المعبأة
BH GSO 9:2015
GSO 9:2013 
لائحة فنية بحرينية
بطاقات المواد الغذائية المعبأة
GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية

اعتمدت مؤخراً

ISO 24319:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Ships and marine technology — Design and test requirements for small steel hatches using electrical trace heating
ISO 23218-1:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Industrial automation systems and integration — Numerical control systems for machine tools — Part 1: Requirements for numerical control systems
ISO 20054:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Plain bearings — Bearings containing dispersed solid lubricants
ISO 21869:2022
 
مواصفة قياسية دولية
Rubber compounding ingredients — Magnesium oxide — Methods of test