ISO 19092:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٢ مارس ٢٠٢٣

Financial services — Biometrics — Security framework

ملفات الوثيقة ISO 19092:2023

الإنجليزية 65 صفحات
الإصدار الحالي
81.82 BHD

مجال الوثيقة ISO 19092:2023

This document specifies the security framework for using biometrics for authentication of customers in financial services, focusing exclusively on retail payments. It introduces the most common types of biometric technologies and addresses issues concerning their application. This document also describes representative architectures for the implementation of biometric authentication and associated minimum control objectives.

The following are within the scope of this document:

     use of biometrics for the purpose of:

     verification of a claimed identity;

     identification of an individual;

     biometric authentication threats, vulnerabilities and controls;

     validation of credentials presented at enrolment to support authentication;

     management of biometric information across its life cycle, comprising enrolment, transmission and storage, verification, identification and termination processes;

     security requirements for hardware used in conjunction with biometric capture and biometric data processing;

     biometric authentication architectures and associated security requirements.

The following are not within the scope of this document:

     detailed specifications for data collection, feature extraction and comparison of biometric data and the biometric decision-making process;

     use of biometric technology for non-financial transaction applications, such as physical or logical system access control.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 17715:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Flour from wheat (Triticum aestivum L.) — Amperometric method for starch damage measurement
ISO 20537:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Footwear — Identification of defects during visual inspection — Vocabulary
ISO 5530-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph
ISO 5530-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph