ISO 3990:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٧ يوليو ٢٠٢٣

Dentistry — Evaluation of antibacterial activity of dental restorative materials, luting materials, fissure sealants and orthodontic bonding or luting materials

ملفات الوثيقة ISO 3990:2023

الإنجليزية 22 صفحات
الإصدار الحالي
61.29 BHD

مجال الوثيقة ISO 3990:2023

This document specifies test methods for the evaluation of dental restorative materials, luting materials, fissure sealants and orthodontic bonding or luting materials that are claimed by their respective manufacturers to exert “antibacterial” effects.

NOTE       Materials for pulp capping (e.g. calcium hydroxide formulations), endodontic filling materials, dental implants or implant systems, nightguards and additive manufactured (e.g. 3D-printed) materials are not covered in this document.

This document does not cover tests on the effectiveness of sterilization or disinfection procedures. This document cannot be used to demonstrate a lack of microbial contamination of medical devices used in dentistry.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)