ISO 5173:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١١ يناير ٢٠٢٣

Destructive tests on welds in metallic materials — Bend tests

ملفات الوثيقة ISO 5173:2023

الإنجليزية 24 صفحات
الإصدار الحالي
61.41 BHD

مجال الوثيقة ISO 5173:2023

This document specifies a method for making transverse root, face and side bend tests on test specimens taken from butt welds, butt welds with cladding (subdivided into welds in clad plates and clad welds) and cladding without butt welds, in order to reveal imperfections on or near the surface of the test specimen which is under tension during bend testing and/or assess ductility. It also gives the dimensions of the test specimen.

In addition, this document specifies methods to be used instead of transverse bend tests with a former for welded joints when base materials, heat affected zones and/or weld metal have a significant difference in their physical and mechanical properties in relation to bending.

This document applies to metallic materials in all forms of product with welded joints made by any welding process.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)